Zemaljske stanice | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Zemaljske stanice

Program je namijenjen izvedbenim umjetnicima/ama koji će svoje ideje moći razraditi od koncepta do faze distribucije, a uz pomoć međunarodnih producenata i umjetničkih timova.

ROK: 30.09.2021
  • A
  • +
  • -

Bacači sjenki pozivaju na prijavu za Zemaljske stanice, međunarodni program namijenjen razvoju izvedbenoumjetničkih projekata. Izvedbeni umjetnici/e, znanstvenici/e, intermedijalni umjetnici/e i umjetničke skupine pozvani su da predlože bilo koju vrstu izvedbenih ideja u njihovim početnim ili složenijim razvojnim fazama. Ideje će se razrađivati zajedno s timom međunarodnih kazališnih profesionalaca/ki, producenata/ca i pedagoga/inja, okupljenima kako bi im pomogli da provjere svoje umjetničke, izvedbene i produkcijske vizije sa što više motrišta.

Ove godine Zemaljske stanice će se odvijati hibridno: preko platforme Zoom i uživo s publikom na predavanjima u dvoranama u Skopju i Zagrebu. Proces Zemaljskih stanica u osmišljavanju intermedijskih i interkulturalnih projekata izvedbenih umjetnosti kombinira najnovije komunikacijske tehnologije s 3000 godina kazališne tradicije i znanja, kroz dvije trodnevne intenzivne radionice, odvojene šestotjednim razvojnim periodom. Prijave projekata proći će postupak odabira u dva koraka: nakon prvog kruga odabira, 10 projekata koji uđu u uži izbor bit će pozvani da predstave svoje ideje, a nakon toga će se objaviti konačni odabir od 5 projekata. Izabrani projekti će proći dvije faze razvoja s mentorima: s 1. radionicom od 22. do 24. listopada u Sjevernoj Makedoniji te s 2. radionicom od 17. do 19. prosinca u Republici Hrvatskoj. Svi odabrani projekti bit će predstavljeni međunarodnoj publici i producentima nakon drugog kruga radionica.8

Više informacija o programu i postupku prijave dostupno je ovdje.
 
Rok za prijavu je 30. rujan.
Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 10.09.2021