Žene s videokamerama | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Žene s videokamerama

U sklopu Vox Feminae Festivala održava se filmska radionica za početnike/ce u kojoj se polaznici/e upoznaju s različitim fazama stvaranja filmskog djela.

ROK: 20.09.2019

U Zagrebu će se u sklopu Vox Feminae Festivala od 23. rujna do 1. listopada u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16) održati radionica "Žene s videokamerama: Početna filmska radionica" koju vode Renata Lučić i Filip Filković Philatz. Cilj radionice je upoznati svakog polaznika/cu s fazama stvaranja filma – od ideje do realizacije. 

Na radionicama polaznici/e će uz podršku voditelja snimiti zajednički dokumentarni film, a projekcija filma bit će održana u sklopu projekcija filmova na Vox Feminae Festivalu, u subotu, 5. listopada, u 16 sati, u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5, Zagreb).

Sudjelovanje na radionici uključuje stvaranje ideje, pisanje scenarija i knjige snimanja, snimanje, režiju i montažu. Kroz kombinaciju mentorskih predavanja uz analize filmova, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja, polaznici/e će ideju razraditi u filmsku formu te snimiti vlastiti film. Pridjev ”početna” iz naslova sugerira da se rade kratki filmovi. Iako će predavanja biti usmjerena na igrani i dokumentarni film, snimanje će se bazirati na stvaranju jednog zajedničkog dokumentarnog filma koji u sebi može sadržavati određene igrane ili eksperimentalne dijelove. 

U fokusu programa su tolerancija, predrasude, LGBTQ+ teme, transrodnost, feminizam i ljudska prava; s ciljem poticanja mladih ljudi na aktivno djelovanje u smjeru relevantnih društvenih tematika, ali i na korištenje audiovizualnog medija općenito u svrhu kreativnog komuniciranja fenomena i problema iz vlastite okoline te aktivno i odgovorno građanstvo

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se zaprimaju do 20. rujna 2019. godine.

Više informacija potražite ovdje.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 06.09.2019