Ženske snage animacije | kulturpunkt

Najave Filmske večeri

<

Ženske snage animacije

Ususret 28. Animafestu, Filmske večeri predstavljaju domaće ženske autorice čija su nova ostvarenja uvrštena u program festivala.

23.05.2018 , Zagreb - Močvara

Ana Horvat, Crvenkapica, još jedna, 2012.

  • A
  • +
  • -

Ususret 28. Svjetskom festivalu animiranog filma Animafestu Filmske večeri u Močvari, 23. svibnja u 20.30 sati predstavljaju domaće ženske autorice čija su nova ostvarenja uvrštena u program festivala. One su Ana Horvat, Dea Jagić i Jelena Oroz, a pridružit će im se i Boško Picula, aktualni umjetnički savjetnik za animirani film pri HAVC-u koji će zajedno s autoricama predstaviti najnovija kretanja na živahnoj domaćoj sceni s posebnim osvrtom na njene ženske snage.

U sklopu programa prikazuju se raniji radovi ovih talentiranih mladih autorica nastali različitim animacijskim tehnikama koji otkrivaju njihove specifične i osebujne umjetničke senzibilitete. Neke od tema bit će inspiracija, frustracija i fanatična posvećenost koje iziskuje animacija kao i potreba da se stvaraju svjetovi drugačiji od našeg u kojima vlada neka druga, slobodnije mišljena logika. Što, kako i zašto stvaraju i oživljavaju u svojim imaginarnim svjetovima pitat će se ove čarobnjakinje koje svoju Animu Feminu pretaču u čudesne slike i oblike.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 22.05.2018