From Zero to One | kulturpunkt

Najave Performans

<

From Zero to One

U Galeriji Bačva 22. i 23. prosinca Valentina Lacmanović održat će plesni performans From Zero To One za koji je glazbu komponirao Ranko Šajfar.

22.12.2012 - 23.12.2012 , Zagreb - Galerija Bačva

From Zero to One je umjetnička rekonstrukcija filozofske potrage, koja putuje od apriorne jasnoće jezika i racionalnog razumijevanja (nula) - do susreta s univerzalnim u svakoj individui (jedinstvo), kroz trans verbalnu komunikaciju. Riječ postaje tijelo kada se verbalna komunikacija prepusti svom besmislu i postane vibracija.

Valentina Lacmanović je studirala na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu, da bi diplomirala filozofiju na sveučilištu Université Paris VIII i istovremeno studirala glumu na CNSAD (Nacionalnoj Akademiji dramske umjetnosti) u Parizu. Od 1999. godine se bavi istraživanjem plesova raznih kultura, od rituala preko folklora, klasike i suvremenog pristupa. Od 2005. godine počinje intenzivno raditi na kreaciji performansa inspiriranih plesovima transa i surađuje s umjetnicima različitih disciplina. Valentina trenutno živi u Amsterdamu.

Ranko Šajfar, kompozitor i producent porijeklom iz Đakova, živi i radi u Puli. Komponira glazbu i zvučne pejzaže za kazalište, video, multimedijalne performanse i suvremeni ples. 2009. godine s udrugom Casconi Vecchi kreira glazbeni studio Inkubator.

Početak je u 19 sati.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 20.12.2012