Žila kucavica Karlovca | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Žila kucavica Karlovca

I ove godine nastavlja se Okupacija Radićeve, koja za cilj ima oživljavanje nekada središnje gradske ulice Karlovca.

03.03.2017 , Karlovac - Radićeva ulica
  • A
  • +
  • -

Građanska akcija Okupacija Radićeve, koja za cilj ima oživljavanje nekada središnje gradske ulice i žile kucavice Karlovca, Radićeve ulice, nastavlja se i ove godine. Tijekom prošle godine, isključivo vlastitim sredstvima i uz podršku volontera, u Radićevoj ulici održano je 20-ak večernjih događanja s koncertima, izložbama fotografija, slikanjem uživo, uličnim performansima i slično. Sve je zaključeno desetodnevnim Danima Radićeve, koje je posjetilo oko 5000 građana.

I ove godine u planu su brojne inicijative u Radićevoj ulici, bit će više specijaliziranih odnosno tematskih večeri, kao i projekata koji će se odvijati tijekom cijelog dana, a u program će se uključiti i drugi dijelovi ulice, kao npr. područje oko "Putnika" i slično.

Prva ovogodišnja manifestacija na rasporedu je ovog petka, 3. ožujka, s početkom u 20 sati. Posjetitelji će moći razgledati izložbu fotografija mladih autora iz Nizozemske, iz udruge Team Sterk iz grada Almelo. Svirat će karlovački bend Carlstadt Acoustic Trio (gitaristi Martin Vlašić i Goran Valentić, pjevačica Zrinka Luketić), a tijekom večeri svoje novo djelo stvarat će mladi slikar Martin Bosiljevac. Svi posjetitelji Radićeve dobit će na poklon kratku priču Tally Rayne Adams Kratka priča o Petru.

Plan je tijekom godine održavati minimalno 2 do 3 događanja mjesečno u Radićevoj ulici, a u ljetnim mjesecima i puno češće. Uz već uobičajene "okupacijske" večeri i Dane Radićeve, u planu su tematske večeri i dani kao Radićeva osamdesetih, Dan balona, Kulturne večeri kod Putnika i slično.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 01.03.2017