Zima dolazi | kulturpunkt

Najave Program

<

Zima dolazi

Za studeni i prosinac Eurokaz najavljuje tri premijerna naslova, nastavak Eurijale te predavanja i umjetnička istraživanja.

21.11.2015 - 22.12.2015 , Zagreb - Više lokacija
  • A
  • +
  • -

S Akademijom dramske umjetnosti kao glavnim ovogodišnjim partnerom Eurokaz je koproducirao dva projekta mladih redatelja s novim glumačkim generacijama u glavnim ulogama. U svom scenskom projektu Doviđenja, djeco Ivan Planinić spaja više tekstualnih predložaka koje pronalazi u scenarijima kultnih filmova uspostavljajući na taj način nove kontekste u krugu zadatih konvencija, dok Anja Maksić Japundžić svojom predstavom Bez Drugoga reinterpretira kanonska djela hrvatskog dramatičara i prozaika Milana Begovića upozoravajući na mogućnosti drugačije katalogizacije te stilskih i žanrovskih dekodiranja dramskih tekstova.

Stalni Eurokazov redatelj Branko Brezovec, nakon Pomutnji koje su ove godine gostovale na sedam inozemnih festivala, priprema projekt Bife Titanik u kojem spaja tekstove Ive Andrića, Sörena Kierkegaarda i Sandora Maraija, u interpretaciji Jelene Miholjević, Domagoja Jankovića i dansko-hrvatske glumačke zvijezde Zlatka Burića-Kiće.

O svom projektu Siget Modern koji se bavi fenomenom urbanih vrtova u Novom Zagrebu govorit će francuski umjetnik Jean-Michel Buryere, dok će Sanja Iveković nastaviti istraživati fenomen vještica u projektu Drugarice vještice.

U sklopu ciklusa gostovanja Eurijala, koji je ove godine posvećen prezentaciji radova Eurokazovih suradnika i partnera, zagrebačkoj će publici biti predstavljena produkcija Anton Podbevšek teatra iz Novog Mesta Ponos i predrasude: scena za Dvoje u režiji Matjaža Bergera.

Ovdje preuzmite raspored za period od 21. studenog do 22. prosinca.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 19.11.2015