Zimska Seasplash zabava! | kulturpunkt

Najave Festival

<

Zimska Seasplash zabava!

Wintersplash je klupski događaj u organizaciji Seasplash festivala, pokrenut nakon gašenja Zagreb Winter Reggae Festivala.

04.02.2011 - 05.02.2011 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
Winter Reggae Festival je od 2005. do 2007. godine organiziran u suradnji sa Bass Culture Soundsystemom i Radiom 101. Ovogodišnji, četvrti po redu Wintersplash će se održati 4. i 5. veljače u zagrebačkom Pogonu, u velikoj dvorani bivše tvornice Jedinstvo. 

U proteklih 6 godina ZWRF i Wintersplash ugostili su mnoga inozemna, respektabilna imena (Prince Alla, Ranking Joe, Dreadzone Soundsystem, Aba Shanti I, Abassi All Stars, Misty In Roots, Vibronics, Brain Damage, Kode 9, Tricky D...), uz podršku domaćih izvođača (Edo Maajka, Radikal Dub Kolektiv, ST!llness, Kingston Sound, Confusion, Filip Motovunski...), te različitih DJ-a i soundsystema.

Cilj Wintersplasha je tokom zimskog razdoblja u glavnom gradu okupiti poklonike, suradnike i prijatelje festivala, kao i one koji će to tek postati, s kvalitetnim programom koji će nas podsjetiti na nezaboravne trenutke vezane uz sve dužu tradiciju festivala, kao i najaviti i pripremiti za još bogatije sadržaje koji nadolaze. 

Drugu godinu zaredom Wintersplash se odvija u istom prostoru (Tvornica Jedinstvo nalazi se u istom kompleksu kao i klub Močvara), u "soundsystem" izdanju. Zastupljeno je nekoliko stilova, prvog dana uz naglasak na "roots dub" i "reggaewise dubstep", a drugog na tvrđi i "party vibe dubstep", "jungle" i "drum’n’bass", uz presjek domaće scene i suradnika koji se u proteklo vrijeme ističu stalnim angažmanom, predanošću, organizacijom različitih događanja, produkcijom i izdanjima. Ovogodišnji novitet je što obje večeri nastupaju inozemni gosti, koji svaki ponaosob pripada antologiji predstavljenih stilova, a radi se, među ostalima, o Robu Smithu aka RSD i Jackyju Murdi

Više informacija o Seasplashu i Wintersplashu, njegovoj organizaciji, povijesti, te popratnim događanjima i aktivnostima potražite na službenoj internetskoj stranici www.seasplash.net.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 28.01.2011