Zimsko ljetovanje | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Zimsko ljetovanje

Ljetna tradicija prisustva Centra za mirovne studije u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom kod Zadra nastavlja se i ove godine.

03.07.2015 - 04.07.2015 , Islam Grčki - Kula Stojana Jankovića
  • A
  • +
  • -

Na zimsko ljetovanje Krhka arhitektura međuetničkih odnosa dolaze angažirani umjetnici iz regije da kroz čitanje, razgovor, predstave progovore o temama rata, međuetničkih odnosa i otuđenosti.. Program počinje u petak, 3. srpnja, uz razgovor o korištenju činjenica iz prošlosti i ratnih sukoba u kazališnim predstavama pod moderacijom Borke Pavićević iz Centra CZKD iz Beograda. Sudionici su Hazim Begagić, BNP Zenica (Pismo iz 1920.); Borut Šeparović, Montažstroj Zagreb (GENERACIJA 91-95 – sudjeluje i glumačka postava), uz odlomke i iz predstava: Hipermnezija, Mali mi je ovaj grob, Aleksandra Zec.

Od istaknutih umjetničkih imena koja će se okupiti u Kuli sljedećeg vikenda izdvajaju se pisci i pjesnici Želimir Periša, Stanislava Nikolić Aras, Natalija Miletić, Srđan Sandić, Bekim Sejranović te Ivana Simić Bodrožić i Bojan Krivokapić koji su dobitnici i značajne književne nagrade Edo Budiša. Razgovor s književnicima će moderirati Mima Simić, a večer će začiniti koncert Damira Imamovića

Drugi dan, u subotu 4. srpnja, započinje se satom povijesti s Draganom Markovinom, Dragom Roksandićem, Vukom Bačanovićem, Damirom Imamovićem, Aidom Mijom Alić i Arijanom Mandić. U subotu navečer bit će održana i kazališna predstava Ibzenov Neprijatelj naroda kao Brehtov poučni komad redatelja Zlatka Pakovića.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 30.06.2015