Žiriranje Nagrade Radoslav Putar | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Žiriranje Nagrade Radoslav Putar

Pozivaju se kustosi, povjesničari umjetnosti i likovni kritičari da iskažu interes i prijave se za sudjelovanje u radu žirija.

ROK: 15.03.2020

Institut za suvremenu umjetnost poziva kustose i kustosice, povjesničare i povjesničarke umjetnosti te likovne kritičare i kritičarke do 40 godina starosti (1980. i mlađe) da iskažu interes i prijave se za člana stručnog žirija Nagrade Radoslav Putar 2020. godine.

Stručni žiri Nagrade Radoslav Putar sastoji se od 5 članova, od kojih je jedan umjetnik, prošlogodišnji dobitnik Nagrade. Žiri se sastaje dva puta.

Prvi put u drugoj polovici ožujka, kada među pristiglim prijavama umjetnika koji su se odazvali na Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2020., bira 4 finalista, i drugi put, u Splitu, 17. lipnja 2020., kada između 4 finalista mora odabrati dobitnika Nagrade. Na otvorenju izložbe Stručni žiri će, nakon pregleda radova i razgovora sa svakim od finalista, izabrati i proglasiti dobitnicu ili dobitnika Nagrade Radoslav Putar za 2020. godinu.

Odabrani član žirija mora obavezno biti dostupan u oba kruga žiriranja! U prvom krugu natjecanja i žiriranja, sastanak se održava u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu, a u drugom krugu se sastanak održava u Splitu. Institut za suvremenu umjetnost odabranom članu pokriva sve putne troškove.

Poziv je otvoren zaključno do nedjelje, 15. ožujka u 24:00.

Detalje potražite na linku.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 12.02.2020