Život s filmom | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Život s filmom

Vinkovački Centar znanja opet svakog utorka postaje dom najboljim filmskim ostvarenjima.

29.09.2015 - 01.12.2015 , Vinkovci - Centar znanja

FOTO: SPDP

  • A
  • +
  • -

Već drugu godinu zaredom Udruga ljubitelja filma RARE nastavlja sa organiziranjem filmskih projekcija utorkom u malom kinu u Centru znanja Vinkovci. Objavljen je program slijedećih 9 utoraka do kraja sjajne filmske 2015. godine u Vinkovcima. Udruga RARE nastavila je sa brojnim edukativnim sadržajima, Festival DORF je održan po deveti put, a filmske projekcije utorkom postale su kultno okupljalište ljubitelja filma u Vinkovcima, ali i iz susjednih gradova.

Novost u nastavku je Kinedok, međunarodna platforma čiji član je i Udruga RARE, a zahvaljujući kojoj se prikazuju sjajni europski dokumentarci u suradnji sa Restartom iz Zagreba. Osim tih 5 filmova, najprije će se gledati izvrsnog Alexa Gibneya i njegov dokumentarac o legendarnom afričkom glazbeniku Fali Kutiju. U nastavku se gleda sjajni Roy Andersson, kao najava ovogodišnjeg Zagreb film festivala, pa nagrađivani film ruskog genijalca Andreya Zvyagintseva, a u gostima je već tradicionalno sjajni Festival jednominutnog filma iz Požege. 

Projekcije će biti održane u Centru znanja u Vinkovcima od 29. rujna do 1. prosinca. Detaljan program možete pronaći ovdje

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 28.09.2015