Životinja–Čovjek–Stroj | kulturpunkt

Najave Simpozij

<

Životinja–Čovjek–Stroj

Interdisciplinarni simpozij ugostit će filozofe i teoretičare koji će analizirati kako se uspostavlja odnos između tradicionalnih kategorija umjetnosti i različitih novonastalih znanosti.

15.12.2016 - 16.12.2016 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona
  • A
  • +
  • -

Interdisciplinarni simpozij Posthumano stanje i perspektive umjetnosti: Životinja–Čovjek–Stroj održava se u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti 15. i 16. prosinca

Časopis za teoriju, kulturu i vizualne umjetnosti Tvrđa u suradnji s Centrom za vizualne studije iz Zagreba i Muzejem suvremene umjetnosti organizira interdisciplinarni simpozij na kojem će filozofi i teoretičari suvremene umjetnosti i novih medija analizirati kako se i na koji način u digitalno doba masovnih komunikacija uspostavlja odnos između tradicionalnih kategorija umjetnosti i različitih novonastalih znanosti i tehnologije (neuroznanosti, kognitivizam, kibernetika). 

Pritom je u prvome planu razmatranje najnovijih dostignuća iz paradigme posthumanizma/transhumanizma iz koje se odnos životinje, čovjeka i stroja razumije horizontalno, a to znači evolucijski i singularno. Simpozij ima zadatak propitati nove teorijske putove u razumijevanju naše tehno-kulture s kojom se otvaraju mogućnosti konstrukcije novih svjetova imaginacije. 

Simpozij će pratiti multimedijalni umjetnički projekti velike retrospektivne izložbe Dalibora Martinisa u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti.

Više o simpoziju pročitajte ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 14.12.2016