Životne šanse mladih žena | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Životne šanse mladih žena

Centar za ženske studije predstavit će rezultate projekta Rodna jednakost, nezaposlenost i cjeloživotno učenje u Europi.

02.06.2015 , Zagreb - Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke

Javno predstavljanje rezultata projekta Rodna jednakost, nezaposlenost i cjeložIvotno učenje u Europi – utjecaj na životne šanse mladih žena, provedenog u okviru Grundtvigovog partnerstva u Programu cjeloživotnog učenja održat će se u Centru za ženske studije, Dolac 8 (Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke) u Zagrebu, u utorak, 2. lipnja u 14 sati.

Centar za ženske studije u partnerstvu s organizacijama Casa Internazionale delle Donne iz Trsta (Italija) i Mediterranean Institute for Gender Studies iz Nikozije (Cipar) proveo je program razmjene nastavnog osoblja i polaznica različitih obrazovnih programa i zajednički radio na istraživanju mogućnosti cjeloživotnog učenja za žene u lokalnim zajednicama. Sve tri organizacije bave se neformalnim i cjeloživotnim obrazovanjem žena iz različitih skupina – mladih žena, studentica, migrantkinja, nezaposlenih i pripadnica manjina. Istraživački izvještaj pokazuje različitost praksi i mogućnosti povećanja obrazovnih, kulturnih i socijalnih kompetencija i životnih šansi žena.  

U predstavljanju će sudjelovati i predstavnice partnerskih organizacija iz Trsta i Nikozije.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 29.05.2015