Zlatna lubenica 5.0 | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Zlatna lubenica 5.0

Metamedij raspisuje natječaj u području suvremene umjetnosti, novih medija i inovativnih umjetničkih praksi.

ROK: 15.06.2021
  • A
  • +
  • -

Otvoren je natječaj za Nagradu za mlade umjetnike Zlatna lubenica 5.0 namijenjen umjetnicima i umjetničkim kolektivima koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama koji u povodu 23. izdanja Media Mediterranea festivala raspisuje Udruga Metamedij.

Ovogodišnjom temom natječaja i festivala, Iscenirana autentičnost, preispituje se odnos stvarnog i legitimnog, u odnosnu na unaprijed inscenirano, organizirano i dogovoreno. Stručni žiri u sastavu Oleg Šuran (UMAS), Olga Majcen Linn (kustosica, Kontejner), Hrvoje Hiršl (umjetnik, istraživač i dizajner) i Anja Maleć (prošlogodišnja pobjednica) odabrat će 5 finalista čiji će radovi biti predstavljeni na skupnoj izložbi u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli u sklopu festivala Media Mediterranea 23 te u galeriji Ekscenter u Novoj Gorici.

Na natječaj mogu biti prijavljeni gotovi radovi hrvatskih umjetnika od 18 do 35 godina starosti, ili umjetničkih kolektiva nastali nakon siječnja 2018. godine. Isti prijavitelj može poslati maksimalno dvije prijave. Stručni žiri će izabrati 5 finalista, a dobitnik Zlatne lubenice osvojit će simboličnu novčanu nagradu u iznosu od 1.000 kuna. Svim finalistima bit će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala.

Dvadeset i treće izdanje Media Mediterranea festivala bit će održano u Puli od 5. do 7. kolovoza 2021. godine.

Prijave s naznakom “Zlatna lubenica 5.0” šalju se na e-adresu do 15. lipnja u 23.59 sati.

Sve informacije i detalji nalaze se na linku.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 19.05.2021