Zločin u predgrađu Göteborga | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Zločin u predgrađu Göteborga

Sarajevski autor sa švedskom adresom Midhat Ajanović - Ajan predstavlja svoj prvi kriminalistički roman Dva muža Karoline Lotman.

07.06.2018 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 7. lipnja u 19 sati u Booksi sarajevski autor sa švedskom adresom Midhat Ajanović - Ajan predstavit će svoj novi roman Dva muža Karoline Lotman.

Roman Dva muža Karoline Lotman prvi je Ajanovićev krimić. Autor ističe kako je riječ o vrlo popularnom žanru u Švedskoj, u kojoj živi od 1994. godine, a o njemu je detaljnije teorijski pisao u knjizi Film i strip.

Radnja romana smještena je u mirno naselje u predgrađu Göteborga. Karolina Lotman je umjetnica koja živi u ljubavnoj zajednici s dvama muževima Simonom i Haraldom. Jednog jutra Karolina je nađena otrovana u svom stanu. Kroz roman pratimo dvije paralelne istrage Karolinine smrti: jednu koju vode znatiželjni Karolinini susjedi, bračni par Mirela i Enver, i drugu, onu policijskog inspektora Larsa Dahlina.

Uz Ajanovića publici će se predstaviti i filmski redatelj, scenarist i producent Damir Čučić. Ajanovićeva i Čučićeva suradnja započela je filmom Pismo ćaći, a ovom će prigodom dvojica autora razgovarati o filmu Time Lapse.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 04.06.2018