Znanje (ni)je roba | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Znanje (ni)je roba

Javna tribina i predstavljanje sociološkog istraživanja provedenog tijekom studentskih prosvjeda 2009. godine održat će se u Antikvarijatu Jesenski i Turk.

20.12.2012 - 21.12.2012 , Zagreb - Antikvarijat Jesenski i Turk
  • A
  • +
  • -

Na tribini Znanje (ni)je roba će se prvi put u javnost iznijeti rezultati sociološkog istraživanja provedenog pod vodstvom prof.dr. Benjamina Čuliga na studentskim prosvjedima na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2009. godine.

O okolnostima u kojima je istraživanje provođeno i organizirano, te o njegovim rezultatima - koji znatno odstupaju kako od samopercepcije samih sudionika tako i od recepcije prosvjeda u javnosti - govorit će voditelj istraživanja dr. Benjamin Čulig uz gostovanje dr. Nevena Jovanovića i drugih uzvanika.

Na osnovi tih rezultata pred objavom je i knjiga istoimenog naslova: Znanje (ni)je roba. Empirijska analiza jednog studentskog prosvjeda. Autori su, uz Čuliga, Ksenija Klasnić, Jelena Jakšić, Danijela Lucić i Martina Putar Novoselec, a izdavači Hrvatsko sociološko društvo i Naklada Jesenski i Turk.

Tribina će se održati u četvrtak, 20. prosinca, s početkom u 19 sati. Antikvarijat Jesenski i Turk nalazi se u Vukotinovićevoj 4, u zgradi Novinarskog doma. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 18.12.2012