Zrcalni odraz društva | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Zrcalni odraz društva

Serija fotografija Tajči Čekade svojevrsna je analogija prikaza svijeta u hrvatskim javnim institucijama, metaforički i doslovno kondenzirana u predodžbi biljnoga svijeta.

05.07.2018 - 15.07.2018 , Zagreb - Galerija PM (HDLU)
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 5. srpnja u 20 sati, u Galeriji PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvara se samostalna izložba multimedijalne umjetnice Tajči Čekade Biljni svijet u hrvatskim javnim ustanovama.

Tajči Čekada snimala je prostore ispražnjene od ljudske prisutnosti, kadrovi hvataju trenutak prije nego će u njega ući zaposlenici ili korisnici. Prostori institucija i njihove biljke s fotografija desetljećima su isti, tu i tamo malo osvježeni pa opet, uglavnom obavijeni prepoznatljivom patinom svjedoče o izostanku gradnje novoga ili temeljitom osuvremenjivanju prostora.

"Serija fotografija biljaka svojevrsna je analogija prikaza svijeta u hrvatskim javnim institucijama, zrcala stanja društva, što je u ovom slučaju i metaforički i doslovno kondenzirano u predodžbi biljnoga svijeta. Taj motiv flore oko kojega se gradi vrlo sugestivan fotografski ciklus nije slučajnost, on je dio umjetničina vizualnog itinerera i proizlazi iz njezine stalne preokupacije odnosom čovjeka i prirode", navodi se u najavi izložbe.

Izložba ostaje otvorena do 15. srpnja 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 04.07.2018