Zvučni pejzaži | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Zvučni pejzaži

Kako percipiramo zvuk, a kako zvukom okolinu? Kako objektivno okarakterizirati zvuk? Kako prikazati zvuk?

30.01.2015 - 07.02.2015 , Zagreb - Galerija PM (HDLU)
  • A
  • +
  • -

Međunarodna izložba Soundscapes / Zvučni pejzaži u Galeriji PM predstavlja radove autora koji unutar žanra soundscapea nude varijetet pristupa i istraživanja njihove neposredne okoline, a bit će otvorena 30. siječnja u 20 sati.

Soundscape, kao relativno mlad i dinamičan pravac zvučnih umjetnosti ne može se promatrati kao jedinstveni pojam u zvučnim umjetnostima. Podžanrovski, soundscape možemo definirati i prema njegovim estetskim, odnosno ambijentalim vrijednostima, kao i onim konceptualnim, eksperimentalnim i dokumentarističkim.

Pregled radova ove izložbe predstavlja rješenja autora kojima je zvuk u stvaranju poslužio kao jedinstveni medij za ambijentalno oblikovanje nove stvarnosti. Postav radova, koji je oblikovan kako bi posjetitelju omogućio istančanije "slijepo promatranje" i uranjanje u radove, zaokružen je jedinstvenim i veličanstvenim prostorom Galerije Proširenih Medija. Sukladno zvučnom karakteru nedovoljno proširenog pravca soundscapea na našim prostorima, izložba je nadopunjena tematskim emisijama na Radio Studentu 100.5 MHz ponedjeljkom u 11 sati.

Autori predstavljeni na izložbi su Malte Bartsch, Matt Gangi, Marina Kelava, Fabian Knecht, Liliana Kovka, Simen Musaeus i Tiago Romagnani Silveira, Sergio Racanati, Davor Sanvincenti, Čedomir Stanojević i Ivan Čkonjević te Marko Stojanović.

Izložba je otvorena do 7. veljače.

Autor izložbe i postava je Vladimir Tatomir, grafičko oblikovanje potpisuje Andro Giunio, a oblikovanje postava Sanja Rotter. Soundscapes / Zvučni pejzaži partnerski realiziraju Kontraakcija, HDLU i Radio Student


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.01.2015