Zvuk i slika | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Zvuk i slika

Nova predstave Roberte Milevoj i Tomislava Fellera & istražuje potencijal i prirodu zajedničkog djelovanja u formi dueta.

20.03.2014 - 22.03.2014 , Zagreb - Teatar &TD

FOTO: Damir Žižić

  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 20. ožujka, u 20 sati u velikoj dvorani Teatra &TD premijerno pogledajte novi projekt Roberte Milevoj i Tomislava Fellera.

Plesna predstava & (poznata i pod radnim nazivom Sound and Vision) istražuje potencijal i prirodu zajedničkog djelovanja u formi dueta. Kao autore, plesače i prijatelje veže ih više godina osobnog i profesionalnog iskustva koje su sada odlučili postaviti na scenu i upitati se što čine jedno za drugoga, što plešući postaju jedno drugome, jednom kada su postavljeni u prostor zajedništva. Njihova dva tijela u prostoru tako istovremeno grade i razlažu svijet bliskosti u kojemu podrška ponekad može značiti izazov, u kojemu se suradnja ponekad osnažuje pokusajem. Ispitujući moraju li dva tijela biti doslovno usklađena da bi zapravo bila u skladu, Roberta & Tomislav ispisuju vlastite odgovore na pitanje: što je ono što nas povezuje? Ovaj duet tako postaje prostor premrežen elementima koji svjedoče o kompleksnosti kojima je protkana svaka suradnja, kao i svako prijateljstvo, potvrđujući koliko je naša potreba za drugim bliska našoj potrebi za kretanjem.

Koreografiju i izvedbu predstave potpisuju Tomislav Feller i Roberta Milevoj, dok je Mauricio Ferlin zaslužan za scenografiju. Bojan Gagić potpisuje dizajn svjetla. Dramaturginja predstave je Jasna Žmak, za fotografije se pobrinuo Damir Žižić, a za grafički dizajn Martina Granić.

Nakon premijere slijede izvedbe 21. i 22. ožujka u 20 sati.

Projekt & dio je međunarodnog programa za razvoj izvedbenih umjetnosti apap – Performing Europe, koji se održava uz potporu Europske komisije – Kultura 2007-2013.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 17.03.2014