Zvuk izvan kadra | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Zvuk izvan kadra

Elektra Venaki, direktorica Grčkog filmskog centra, održat će radionicu u sklopu međunarodnog projekta.

10.06.2016 , Split - Zlatna vrata
  • A
  • +
  • -

Balkanski Kulturni Krug poziva zainteresirane da se prijave na radionicu "City Soundscapes" Elektre Venaki koja će se održati u Kinoteci Zlatna Vrata u Splitu, 10. lipnja, od 15 do 17 sati, u sklopu međunarodnog projekta "5C Project Cine-Caravan: Culture_City_Cinema". 

Za sudjelovanje potrebno je ispuniti prijavnicu ovdje.

Sudionici ove radionice će se upoznati sa filmskim zvukom u praksi i teoriji, s posebnim naglaskom na "zvuk izvan kadra". Istraživat će se kako "zvukovi izvan kadra" mogu utjecati na kreativne odluke filmaša, kao i oblikovati filmsku radnju. Radi ilustracije teoretskih osnova radionice, bit će prikazani primjeri iz suvremenih igranih filmova Corneliuja Porumboiuja, Nurija Bilgea Ceylana, Thanosa Anastopoulosa, itd.

Elektra Venaki je direktorica Grčkog Filmskog Centra, osnivačica altcine i altcineAction! Online Short Film Festival-a, s bogatim iskustvom predavača filmskog zvuka i montaže na više akademskih ustanova u Grčkoj. Ujedno, ima više od 25 godina radnog iskustva na filmskoj i video montaži, za koju je osvojila nekoliko nagrada na Thessaloniki International Film Festival-u i Drama Short Film Festival-u. Njezini članci o novim tehnologijama u proizvodnji filma su objavljivani u Hitech magazinu, te je pisala o filmskom zvuku, tehničkim i estetskim pitanjima kinematografije za druge renomirane filmske časopise i zbornike.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 17.05.2016