Zvuk je medij, igra, priča, forma | kulturpunkt

Najave Festival

<

Zvuk je medij, igra, priča, forma

Devet autora iz Zagreba, Rijeke, Splita i Beograda predstavit će dvije interaktivne instalacije, četiri zvučne instalacije i jedan zvučni performans na četvrtom Sound Art Inkubatoru.

15.06.2016 - 18.06.2016 , Zagreb - Galerija Močvara
  • A
  • +
  • -

4. Sound Art Inkubator bit će otvoren u Galeriji Močvara (velika i mala dvorana Pogona Jedinstvo) 15. lipnja u 20 sati.

Sound Art Inkubator u 2016. broji svoje četvrto izdanje posvećeno realizaciji i predstavljanju radova mladih i neafirmiranih umjetnika i studenata iz Hrvatske, a odnedavno i regije. Pokrenut u sklopu sound art programa zagrebačke Galerije Močvara, Inkubator potiče autore na eksperiment i istraživanje zvuka, a publici pruža uvid u njihove najsvježije projekte i ideje. Svake godine projekt započinje s natječajnim pozivom i završava grupnom izložbom i performansima koji se održavaju u Pogonu Jedinstvo.

Ove godine autori zvukom pričaju crtice iz osobnog života i života grada: Jasmina Jakopanec zvukom publiku odvodi na putovanje u Rijeku, a bzvučnim kompozicijama dočarava procese sjećanja i pamćenja. Adam Semijalac i Jasna Jasna Žmak istražuju fenomen tinitusa - "zujanja u ušima", a Dominik Grdić i Michel Mesarić eksperimentiraju s dokumentarističkom dimenzijom zvuka i vibracija. Stanislav Drča bavi se percepcijom i fizikom valova, Mladen Tomić nagonom za igrom, a Petar Jerčić utjecajem repetitivnosti i naučenog na doživljaj zvuka.

Devet autora iz Zagreba, Rijeke, Splita i Beograda predstavit će dvije interaktivne instalacije, četiri zvučne instalacije i jedan zvučni performans. Od 15. do 18. lipnja Galerija Močvara ponovo će pokazati velike potencijale mladih umjetnika u radu sa zvukom kao umjetničkim medijem.

Ulaz je slobodan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 14.06.2016