Zvukovi naviruće distopije | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Zvukovi naviruće distopije

Na petom koncertu pete MIMO sezone nastupaju ekseprimentalni i post rock bendovi Portman i ZMaJ.

04.03.2018 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona
  • A
  • +
  • -

Peti koncert pete MIMO sezone održava se 4. ožujka u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Nastupaju Portman i ZMaJ.

ZMaJ je eksperimentalni rock sastav iz Virovitice. Bend nastaje kao odgovor na statičnu glazbenu scenu u Hrvatskoj, koja kroz borbu, danas konačno prolazi kroz promjenu i napredak. Pjesmama s debitantskog albuma Svaki kraj novi je početak obećavaju da će nas povesti na nezaboravno glazbeno putovanje različitim atmosferama, žanrovima i karakterima glazbe.

Portman nastaje 2004. godine i od tada djeluju kao instrumentalan bend. Nakon puno eksperimentiranja i nekoliko promjena u postavi bend je našao svoj prepoznatljiv stil u instrumentalnom rocku kombinirajući razne žanrove. Osim bazičnog post rocka mogu se primjetiti mnogi elementi različitih utjecaja sklopljeni u vrlo prozračnim zvukopisima, od math rocka, pa do atmosferičnih sadržaja protkanih ambijentalnim pasažama.

Peta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, održava se jednom mjesečno (nedjeljom) od listopada 2017. do lipnja 2018. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavlja dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti.

Koncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na web i Mimo facebook stranici.

Zbog ograničenog broja sjedala u dvorani dođete i osigurate si mjesto na vrijeme. Pola sata prije početka koncerta je dovoljno. Koncert počinje točno u 20.05 sati.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 27.02.2018