Zvukovi stvarnosti | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Zvukovi stvarnosti

Barutana 013 bit će otvorena plesno-glazbenim i elektroaukstičnim projektima koji će ispitivati skrivene mogućnosti glazbe.

22.10.2013 , Osijek - Hotel Royal

Program Barutana 013 – kao i u svoja dva prethodna izdanja – izmješta se iz Barutane te će se održati u novom privremenom prostoru, u dvorani osječkog hotela Royal, gdje će tijekom listopada i studenog ugostiti nove multimedijalne, plesne i scenske izvedbe, koncerte i filmske večeri.

Program će započeti 22. listopada multimedijalnim plesno-glazbenim događanjem u izvedbi plesačice i koreografkinje Petre Hrašćanec i glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza, autora koje je publika Barutane već ranije imala priliku upoznati, ali u zasebnim projektima. Kroz projekt b (kao znak  za snizilicu) oni istražuju zajedničke interese u izvedbenim umjetnostima. Tako se intimitet bivanja zajedno, bez obzira na uvjetovanosti vlastitog medija, izlaže pred publikom, dok umjetnici promatraju i komentiraju što se s njima događa.

Iste večeri, u sklopu ciklusa zvučnih događaja Sound and Vision ­– koji se ne ograničava na predstavljanje glazbe određenog žanra, već ravnopravno prezentira elektroakustiku, improvizacijsku glazbu, free jazz ili suvremenu elektroniku ­– publika će moći poslušati elektroakustičnu improvizaciju na malim instrumentima multimedijalnog umjetnika Bojana Gagića pod nazivom Fragile / Distance. Bojan Gagić osječkoj se publici prvi puta predstavio u programu Barutane prošle godine, kada je izveo rad posvećen savršenoj olovci, HB Session - improvizaciju za osobni prostor tišine i instrumente različitog stupnja tvrdoće zvuka.

Petra Hrašćanec i Nenad Sinkauz predstavit će svoj projekt u 19.30 sati, dok će Bojan Gagić svoj projekt predstaviti u 20.30 sati. 

 

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 21.10.2013