Tko je tko | kulturpunkt

Martina Domladovac (1989.) od 2016. godine radi kao novinarka na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirala je povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila preddiplomski studij povijesti i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Završila je programe neformalnog obrazovanja Svijet umjetnosti – Kulturpunktova novinarska školica (2015) i Mirovni studiji (2015). Od 2015. suradnica je Instituta za političku ekologiju na istraživanju politika upravljanja željeznicama, a od 2016. suradnica Baze za radničku incijativu i demokratizaciju (BRID) na istraživanju štrajkova željezničara.

Martina Kontošić (1981.) od 2015. radi kao asistentica voditeljice projekata u Kurzivu. Diplomirala je povijest umjetnosti i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i specijalizirala menadžment turizma na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je na samostalnim kustoskim i produkcijskim projektima. Bila je asistentica kustoskog kolektiva WHW, a od 2015. suradnica Udruge MAPA Andreje Kulunčić na poslovima koordinacije programa. Od 2015. suvoditeljica je net.cube projekta (do 2017. Centar za dramsku umjetnost, od 2017. PORT 80). U udruzi Kurziv vodi projekte razvoja publike i klub čitatelja Klubturpunkt te obavlja administrativne poslove.

Matija Mrakovčić (1984.) od 2012. radi kao novinarka i urednica na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirala je kroatistiku (nastavnički smjer) i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je apsolventica prava na Pravnom fakultetu. Radila je na lokalnoj televiziji i radiju otoka Krka (1994-1998), završila programe neformalne edukacije Novinarska školica udruge Kurziv (2011), pisanja filmske analize i kritike u Kinoklubu Zagreb (2014), građanskog odgoja i obrazovanja za nastavnike GONG-a (2015). U udruzi Kurziv obavlja poslove koordinacije programa udruge te vodi projekte Abeceda nezavisne kulture i Kulturpunktova novinarska školica.

Lujo Parežanin (1987.) od 2017. radi kao novinar i urednik na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirao je komparativnu književnost, a trenutno je doktorand na poslijediplomskom doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture. Surađivao je s HTV-om, radio u Ministarstvu kulture i diskografiji. Pisao je za Zarez i uređivao Studentski časopis za književnost, književnu i kulturalnu teoriju k., a tekstovi su mu objavljivani u Novostima i na portalu Kontrapress. Uz redovni svirački angažman, glazbom se bavio i kao oblikovatelj zvuka za neformalni suvremenoplesni kolektiv Šavovi. U udruzi Kurziv vodi projekt Kritika - jučer, danas, sutra.

Ivana Pejić (1986.) od 2018. godine radi kao novinarka i urednica na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove. Završila je neformalni program Svijet umjetnosti - Kulturpunktova novinarska školica (2015.) te obrazovni program Centra za ženske studije (2014.). Od 2015. suradnica je Multimedijalnog instituta na izdavačkom programu i organizaciji Human Rights Film Festivala. U udruzi Kurziv vodi projekt Kulturpunkt.hr.