Tko je tko | kulturpunkt

Martina Domladovac (1989.) od 2016. godine radi kao novinarka na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirala je povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila preddiplomski studij povijesti i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Završila je programe neformalnog obrazovanja Svijet umjetnosti – Kulturpunktova novinarska školica (2015) i Mirovni studiji (2015). Od 2015. suradnica je Instituta za političku ekologiju na istraživanju politika upravljanja željeznicama, a od 2016. suradnica Baze za radničku incijativu i demokratizaciju (BRID) na istraživanju štrajkova željezničara.

Martina Kontošić (1981.) od 2015. radi kao asistentica voditeljice projekata u Kurzivu. Diplomirala je povijest umjetnosti i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i specijalizirala menadžment turizma na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je na samostalnim kustoskim i produkcijskim projektima. Bila je asistentica kustoskog kolektiva WHW, a od 2015. suradnica Udruge MAPA Andreje Kulunčić na poslovima koordinacije programa. Od 2015. suvoditeljica je net.cube projekta (do 2017. Centar za dramsku umjetnost, od 2017. PORT 80).

Matija Mrakovčić (1984.) od 2012. radi kao novinarka i urednica na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirala je kroatistiku (nastavnički smjer) i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je apsolventica prava na Pravnom fakultetu. Radila je na lokalnoj televiziji i radiju otoka Krka (1994-1998), završila programe neformalne edukacije Novinarska školica udruge Kurziv (2011), pisanja filmske analize i kritike u Kinoklubu Zagreb (2014), građanskog odgoja i obrazovanja za nastavnike GONG-a (2015). U udruzi Kurziv vodi projekte Abeceda nezavisne kulture i Kulturpunktova novinarska školica.

Lujo Parežanin (1987.) od 2017. radi kao novinar i urednik na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirao je komparativnu književnost, a trenutno je doktorand na poslijediplomskom doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture. Surađivao je s HTV-om, radio u Ministarstvu kulture i diskografiji. Pisao je za Zarez i uređivao Studentski časopis za književnost, književnu i kulturalnu teoriju k., a tekstovi su mu objavljivani u Novostima i na portalu Kontrapress. Uz redovni svirački angažman, glazbom se bavio i kao oblikovatelj zvuka za neformalni suvremenoplesni kolektiv Šavovi. U udruzi Kurziv vodi projekt Kritika - jučer, danas, sutra.

Ivana Pejić (1986.) od 2018. godine radi kao novinarka i urednica na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove. Završila je neformalni program Svijet umjetnosti - Kulturpunktova novinarska školica (2015.) te obrazovni program Centra za ženske studije (2014.). Od 2015. suradnica je Multimedijalnog instituta na izdavačkom programu i organizaciji Human Rights Film Festivala. U udruzi Kurziv vodi projekt Kulturpunkt.hr.