Tko je tko | kulturpunkt

Martina Domladovac (1989.) od 2016. godine radi kao novinarka na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirala je povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila preddiplomski studij povijesti i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Završila je programe neformalnog obrazovanja Svijet umjetnosti – Kulturpunktova novinarska školica (2015) i Mirovni studiji (2015). Od 2015. suradnica je Instituta za političku ekologiju na istraživanju politika upravljanja željeznicama, a od 2016. suradnica Baze za radničku incijativu i demokratizaciju (BRID) na istraživanju štrajkova željezničara.

Martina Kontošić (1981.) od 2015. radi kao voditeljica projekata u Kurzivu. Diplomirala je povijest umjetnosti i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i specijalizirala menadžment turizma na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je na samostalnim kustoskim i produkcijskim projektima. Od 2013. suradnica je kustoskog kolektiva WHW i Udruge MAPA Andreje Kulunčić na poslovima koordinacije programa. U 2015. suvoditeljica je net.cube projekta Centra za dramsku umjetnost (CDU).

Antonija Letinić (1979.), glavna urednica. Od 2000. surađuje s brojnim kulturno-umjetničkim organizacijama u Zagrebu. Od 2004. do 2009. radila za festival Eurokaz odnose s javnošću, bila je urednica festivalskih materijala i publikacija, te je radila izvršnu produkciju festivala. Jedna je od osnivačica udruge za razvoj neprofitnih medija Nemeza te članica udruge Kurziv u kojoj obnaša funkciju predsjednice. Od 2009. godine radi u udruzi Kurziv kao zamjenica glavnog urednika portala Kulturpunkt.hr te vodi i druge projekte ove organizacije, među kojima je i edukacijski program. Piše za časopise sprecijalizirane za kulturu i izvedbene umjetnosti te prevodi s engleskog i francuskog.

Matija Mrakovčić (1984.) od 2012. radi kao novinarka i urednica na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirala je kroatistiku (nastavnički smjer) i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je apsolventica prava na Pravnom fakultetu. Radila je na lokalnoj televiziji i radiju otoka Krka (1994-1998), završila programe neformalne edukacije Novinarska školica udruge Kurziv (2011), pisanja filmske analize i kritike u Kinoklubu Zagreb (2014), građanskog odgoja i obrazovanja za nastavnike GONG-a (2015). U udruzi Kurziv vodi projekt Abeceda nezavisne kulture i radionice medijske pismenosti za srednjoškolce, studente i nastavnike.

Lujo Parežanin (1987.) od 2017. radi kao novinar i urednik na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirao je komparativnu književnost, a trenutno je doktorand na poslijediplomskom doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture. Surađivao je s HTV-om, radio u Ministarstvu kulture i diskografiji. Pisao je za Zarez i uređivao Studentski časopis za književnost, književnu i kulturalnu teoriju k., a tekstovi su mu objavljivani u Novostima i na portalu Kontrapress. Uz redovni svirački angažman, glazbom se bavio i kao oblikovatelj zvuka za neformalni suvremenoplesni kolektiv Šavovi.