Tko je tko | kulturpunkt

Martina Domladovac (1989.) od 2016. godine radi kao novinarka na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirala je povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila preddiplomski studij povijesti i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Završila je programe neformalnog obrazovanja Svijet umjetnosti - Kulturpunktova novinarska školica (2015) i Mirovni studiji (2015). Od 2015. suradnica je Instituta za političku ekologiju, a od 2016. suradnica Baze za radničku incijativu i demokratizaciju (BRID).

Martina Kontošić (1981.) od 2015. radi kao asistentica voditeljice projekata u Kurzivu. Diplomirala je povijest umjetnosti i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i specijalizirala menadžment turizma na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je na samostalnim kustoskim i produkcijskim projektima. Bila je asistentica kustoskog kolektiva WHW, a od 2015. suradnica Udruge MAPA Andreje Kulunčić na poslovima koordinacije programa. Od 2015. suvoditeljica je net.cube projekta (do 2017. Centar za dramsku umjetnost, od 2017. PORT 80). U udruzi Kurziv vodi projekte razvoja publike i klub čitatelja Klubturpunkt te obavlja administrativne poslove.

Marija Krnić (1987.) od 2018. radi u Kurzivu kao asistentica na provedbi projekta Svi za Pogon — Pogon za sve!. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te medievistiku na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti. Trenutno je doktorandica studija kazališnih i izvedbenih umjetnosti na Sveučilištu Warwick. Staž je odradila u Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu u Bruxellesu. Višegodišnja je suradnica festivala ZagrebDox te časopisa Filmonaut.

Matija Mrakovčić (1984.) od 2012. radi kao novinarka i urednica na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirala je kroatistiku (nastavnički smjer) i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je u različitim tipovima medija, pohađala neformalne edukacijske programe organizacija civilnog društva (Kurziv, Kinoklub Zagreb, GONG..) te je urednica nekoliko publicističkih i umjetničkih djela. Od 2019. u Kurzivu obavlja poslove vođenja i koordinacije udruge te njenih programa i projekata (Abeceda nezavisne kulture i EduLab). 

Lujo Parežanin (1987.) od 2017. radi kao novinar i urednik na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirao je komparativnu književnost, a trenutno je doktorand na poslijediplomskom doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture. Surađivao je s HTV-om, radio u Ministarstvu kulture i diskografiji. Pisao je za Zarez i uređivao Studentski časopis za književnost, književnu i kulturalnu teoriju k., a tekstovi su mu objavljivani u Novostima i na portalu Kontrapress. Uz redovni svirački angažman, glazbom se bavio i kao oblikovatelj zvuka za neformalni suvremenoplesni kolektiv Šavovi. U udruzi Kurziv vodi projekt Kritika - jučer, danas, sutra.

Ivana Pejić (1986.) od 2018. godine radi kao novinarka i urednica na portalu Kulturpunkt.hr. Diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove. Završila je neformalni program Svijet umjetnosti - Kulturpunktova novinarska školica (2015.) te obrazovni program Centra za ženske studije (2014.). Od 2015. suradnica je Multimedijalnog instituta na izdavačkom programu i organizaciji Human Rights Film Festivala. U udruzi Kurziv vodi projekt Kulturpunkt.hr.

Hana Sirovica (1991.) od 2019. radi kao novinarka na portalu Kulturpunkt. Diplomirala je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i završila obrazovni program Centra za ženske studije (2015). Objavljivala je tekstove i kritike izvedbi u različitim medijima.