Audio | kulturpunkt
Audio

Audio vodstvo: Plimna (si)(e)mpatija

Autori: Dubravko Matanić i Martina Kontošić

Riječka izložba Robertine Šebjanič Plimna (si)(e)mpatija predstavlja dva recentna rada koji demonstriraju izravan utjecaj ljudskog djelovanja na mora i oceane.

Audio

Pravo na grad: Prostorno planiranje i participacija

Autori: Mauro Sirotnjak i Antonija Komazlić

S Ivom Čukić iz Ministarstva prostora razgovaramo o praksama koje približavaju proces prostornog planiranja široj javnosti te uvođenju novih modela sudjelovanja građana.

Audio

Kulturna politika odozdo: Vox populi

Pripremila: Matija Mrakovčić

Proveli smo kratko istraživanje stavova i pogleda različitih generacija uključenih u kulturnu proizvodnju u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Audio

Audio vodstvo: PROLAZI VREMENA

Autorica: Marija Krstanović

Ksenija Jurinec vodi nas kroz izložbu "Prolazi vremena: Haustori i stubišta Donjeg grada" koja potiče na valorizaciju i promišljanje kvalitetnijeg održavanja arhitektonske baštine.

Audio

Kulturna politika odozdo: Rekli su o Kodeksu

Pripremila: Matija Mrakovčić

Na javnim konzultacijama u Dubrovniku, Rijeci, Karlovcu, Čakovcu, Splitu i Puli s predstavnicima lokalnih uprava, civilnog društva i širom javnošću raspravljeni su ključni elementi Kodeksa.

Audio

Audio vodstvo: Platforma za eksperiment 3.1

Autorica: Kristina Tešija

Članice Platforme za eksperiment govore o izložbi u splitskom Prostoru koja problematizira prostorno-tjelesno zagađenje u periodu turističke sezone.

Audio

Audio vodstvo: Rainy Days

Autorica: Martina Kontošić

Vlasta Žanić vodi nas kroz izložbu Raini Days kojom je Galeriju VN na tjedan dana pretvorila u ambijent koji prokišnjava.

Audio

Kulturna politika odozdo: Kulturni sustav u praksi

Pripremila: Martina Kontošić

Na panelu u sklopu konferencije Kulturni centri i demokratizacija kulturnog sustava govorile su Emina Višnić, Pavlica Bajsić i Stefana Došen.

Audio

Kulturna politika odozdo: Zakon o kulturnim centrima

Pripremila: Martina Kontošić

Na konferenciji o kulturnim centrima govorilo se o policy rješenjima problema s kojima se susreće kulturni sustav u pogledu infrastrukture.

Audio

Audio vodstvo: Skoplju

Autorica: Martina Kontošić

Boris Bakal vodi nas kroz izložbu Bacača sjenki Skoplju, posvećenoj tom gradu i njegovoj obnovi nakon potresa 1963. godine.

Audio

Audio vodstvo: Gost

Autorica: Kristina Tešija

Željko Beljan govori o site-specific instalaciji Gost, improvizaciji u tehnici čvoričanja, postavljenoj u splitskom Prostoru.

Audio

U pozadini stvari: Bestijarij elektoentiteta

Pripremio: Kulturpunkt.hr

U podcastu Galerije Prozori Deborah Hustić govori o izložbi koja se bavi hibridnim umjetnostima i maker kulturom kroz prizmu aktivne interakcije s tehnologijom.