Audio | kulturpunkt
Audio

Audio vodstvo: Butterflies Are a Sign of a Good Thing

Autorica: Martina Kontošić

Drugim podcastom ovogodišnjeg Organa vida predstavljamo izložbu Ulle Deventer u Galeriji Greta.

Audio

Audio vodstvo: Tales of Lipstick and Virtue

Autorica: Martina Kontošić

Prvim podcastom ovogodišnjeg Organa vida vodimo vas u Galeriju Šira na izložbu Anne Ehrenstein.

Audio

Audio vodstvo: Što će nam fundus?

Autorica: Martina Kontošić

Izložba Katerine Dude proizišla je iz istoimenog umjetničko-istraživačkog projekta započetog 2016. godine u okviru programa Otvoreni studio.

Audio

Audio vodstvo: Succeeding Dangerously

Autorica: Martina Kontošić

Vizualni umjetnik Predrag Pavić proveo nas je kroz izložbu kojom predstavlja daljnji autorski razvoj svojih „skulptura koje rade“.

Audio

ABC: Društvena mreža stvarnog svijeta

Autor: Radio Student

Ususret otvorenju izložbe Retrovizor: fanzini u Hrvatskoj, u emisiji Abeceda nezavisne kulture o fanzinskoj sceni nekad i danas govorili su Tonći Kožul i Ena Jurov.

Audio

Audio vodstvo: Panoptikon

Autorica: Martina Kontošić

Kustosica Mirna Rul predstavila je koncept Salona mladih i neke od radova na izložbi koji se referiraju na pojam panoptikona u njegovim različitim metaforičkim značenjima.

Audio

Poznati zvukovi nove sredine

Audio rječnik koji ujedinjuje perzijski, arapski i hrvatski jezik spontani je ishod dvodnevnog kružoka organiziranog za djecu migrante.

Audio

ABC: Izvan glazbene kutije

Autor: Radio Student

S Valentom Samardžijom (Vibra), Ivanom Tolić (Reggae.hr) i Rokom Crnićem (Porto Morto) razgovarali smo o domaćoj nezavisnoj glazbenoj sceni.

Audio

ABC: Pomaci u kontinuitetu

Autor: Radio Student

O GMK, galeriji koja se u trideset godina rada profilirala u jedno od najpropulzivnijih mjesta izvaninstitucionalne umjetnosti razgovarali smo s njenom voditeljicom Anom Kovačić.

Audio

Susreti u zvuku

Produkcijom audio podcasta koju čini i rječnik na tri jezika završena je radionica s mladim migrantima u sklopu projekta Displaced in Media.

Audio

Audio vodstvo: Pitanja u koja se trebamo udubiti

Autorica: Martina Kontošić

Andreja Dugandžić provela nas je kroz izložbu nastalu na osnovu dugogodišnjeg rada na prikupljanju i digitalizaciji Arhiva antifašističke borbe žena BiH i Jugoslavije.

Audio

ABC: Mjesto beskrajnih kreativnih mogućnosti

Autor: Radio Student

O suvremenoj cirkuskoj umjetnosti, njezinim počecima i razvoju te problemima s kojima se susreću akteri lokalne scene razgovarali smo s Nikolom Mijatovićem iz zagrebačke Cirkorame.