Radionice | kulturpunkt
Natječaji Radionice

Webinar CLUBTURE.ORG

ROK: 03.07.2022

Mreža Clubture organizira radionicu posvećenu dokumentiranju rada organizacija nezavisne kulture na otvoren i participativan način, uz korištenje Wikimedija alata.

ROK:
ZA 3 dana
Natječaji Radionice

Electric Wonderland 2022

ROK: 31.07.2022

Umjetnički kamp i rezidencijalni program kolektiva Radiona.org namijenjen je razvoju projekata i ideja za umjetničke radove.

Natječaji Radionice

Kritička dramaturgija: Kolaborativna kritika

ROK: 24.06.2022

Na radnoj grupi pod vodstvom kolektiva Critical Interruptions istražit ćemo kritičko pisanje kao kolektivnu praksu te propitati političke, materijalne i poetičke implikacije takvog pristupa.

Natječaji Radionice

Kritička dramaturgija: Feministička dramaturgija

ROK: 24.06.2022

Rad grupe bazirat će se na tekstualnim materijalima knjige Feministički pornopejzaži. O feminističkom dramaturškom mišljenju u praksi plesa i performansa Ane Dubljević.

Natječaji Radionice

Kritička dramaturgija: Reciklirani film

ROK: 24.06.2022

Radna grupa u vodstvu Karle Crnčević i Darije Blažević bavit će se potencijalom kina kao alata u političkoj borbi, kino događajima i modelima cirkulacije slike u raznim kontekstima.

Natječaji Radionice

Radionica zvuka i slušanja

ROK: 16.06.2022

Kroz niz praktičnih vježbi polaznici_e će učiti kako osvijestiti zvuk kao medij te ispitivati važnost zvuka i njegovu ulogu u svakodnevnom životu.

Natječaji Radionice

Radionica prostornosti zvuka

ROK: 06.06.2022

Radionica s Davorkom Begović stavit će naglasak na slušanje zvučnog okoliša uvodeći polaznike u područje field recordinga.

Natječaji Radionice

Work, Curator, Work!

Radionica je namijenjena studentima_cama te mladim stručnjacima i stručnjakinjama iz različitih kulturnih i kreativnih područja s interesom i/ili iskustvom u kuriranju suvremene umjetnosti.

ROK:
DANAS
Natječaji Radionice

Radionica slikanja zvukom

ROK: 01.06.2022

Udruga za interdisciplinarna i interkulturana istraživanja poziva na sudjelovanje u glazbenoj radionici slikanja zvukom.

Natječaji Radionice

Popratni program Gledališta

ROK: 20.05.2022

Kinoklub Zagreb u sklopu predstavljanja svoje godišnje produkcije organizira i edukativne radionice za filmske kritičare i praktičare.

Natječaji Radionice

Magični objekti: priroda, skeneri i društvo

ROK: 23.05.2022

Polaznici_e će se tijekom dva susreta uz vodstvo Teute Gatolin upoznati s načinima manipulacije svjetlom u skenografiji i eksperimentalnoj fotografiji.

Natječaji Radionice

Mala kulturna scena za djecu: Print biljkama

ROK: 06.05.2022

Radionica izrade tekstilnog dizajna uz pomoć biljaka i boje za tkanine je besplatna i namijenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina.